DATOS GENERALES
Descripción de la Organización
La Fundació Carulla (anteriorment anomenada Fundació Jaume I i Fundació Lluís Carulla) va néixer l’any 1973 a partir de la iniciativa emprenedora de Lluís Carulla i Canals i la seva esposa, Maria Font, mentre la repressió franquista imposava un gran silenci públic a la llengua i la cultura catalanes.
Som un espai de memòria, reflexió i transformació. A partir de la cultura, les arts i l’educació, volem estimular una societat cohesionada i amb esperit crític.
Generem xarxa, fomentem la cocreació i l’intercanvi. Estimulem la creativitat i els valors de la sostenibilitat.
En definitiva, creem les condicions per construir projectes culturals transformadors amb impacte sostingut en el temps i que generin oportunitats pel màxim de persones possibles. La cultura transforma i ens transforma.
La nostra visió
Volem transformar persones i comunitats a través de la cultura i l’educació per construir una societat oberta, cohesionada, inclusiva i que sigui generadora d’oportunitats.
La nostra missió
Liderar, impulsar i connectar projectes culturals i educatius sostenibles i creatius, que explorin respostes als reptes que planteja la societat.
Què fem?
Cultura i transformació de la societat
El Premi Lluís Carulla impulsa l’emprenedoria cultural per accelerar i fer possible idees i projectes culturals transformadors.
Els Premis Francesc Candel vetllen per la integració, la inclusió i la cohesió social.
Cultura i transformació educativa
Els Baldiri reconeixen i impulsen la cultura, les arts i la llengua com a eines transformadores en el sector educatiu. Perquè la cultura transforma l’educació, l’educació transforma les persones i les persones transformem el món.
Els Premis d’Educació en el Lleure reconeixen i impulsen la capacitat d’esplais i caus per educar des del joc, l’art i la cultura.
Cultura i sostenibilitat
El Museu de la Vida Rural és un nou espai cultural del país, un punt de trobada del passat d’on venim i el futur que volem esdevenir. És un triple espai de memòria, reflexió i transformació i, sobretot, un referent en ecologia cultural i educació per a la sostenibilitat, d’on sorgeixen projectes que transformaran el futur.
Cultura i clàssics
L'Editorial Barcino és el segell editorial de la Fundació Carulla, el referent en la recuperació i difusió dels clàssics catalans, dins i fora de les nostres fronteres. És un llegat imprescindible per reconèixer-nos com a col·lectiu. Per ser contemporanis, hem de ser molt clàssics.
Mutare
Mutare és el programa transversal de la Fundació Carulla, un espai de diàleg, reflexió i acció sobre el poder transformador de la cultura en la societat. És l’espai propi dels transformadors, que connecta, fa xarxa, genera coneixement i recursos cocreats per impulsar projectes culturals que transformin i millorin la vida de les persones.
Exposición. 31 oct de 2024 - 09 feb de 2025 / Artium - Centro Museo Vasco de Arte Contemporáneo / Vitoria-Gasteiz, Álava, España
Formación. 16 nov de 2024 - 17 nov de 2024 / Bizkaia Aretoa / Bilbao, Vizcaya, España
La mirada feminista. Perspectivas feministas en las producciones artísticas y las teorías del arte