Inicio » Agenda de Arte

Zero Quadrat -diàlegs-

Exposición / Acadèmia de Belles Arts de Sabadell / Passeig Manresa, 22 / Sabadell, Barcelona, España
Ver mapa


Cuándo:
05 feb de 2013 - 03 mar de 2013

Inauguración:
05 feb de 2013

Organizada por:
Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

       


Descripción de la Exposición

El col·lectiu Zero Quadrat retorna a l'Acadèmia amb més força que mai, és un grup de sabadellencs, persones relacionades amb el món artístic, que promouen la discussió i la creació artística. També està constituït com a associació cultural sense ànim de lucre. El grup es va fundar el 2002 i des de llavors han fet diverses exposicions i activitats, i també han variat els seus components. A l'actualitat el formen: Càndida Bracons (pintora), Joaquim Montserrat i Camps (pintor), Maite Mòdol (escriptora i poeta) i Rossend Lozano (Historiador de l'art).

 

El projecte que es presenta a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell 'Diàlegs', recull preocupacions i creacions de cadascun dels membres del grup. La 'discussió plàstica' entre el Quim i la Càndida al voltant de la mirada, des de la distant però apassionada recerca formal del primer i la introspecció personal i dramàtica sobre la vida en el cas de la segona, s'enriqueix aquí amb la incorporació dels poemes de la Maite Mòdol. L'enginy de la imaginació descobreix un viarany diferent per manifestar-se en cadascun d'ells. La mirada juganera s'escapoleix entre filferros rebregats d'històries de vida i d'isolació en la Càndia, impassible, davant els cossos sensuals i els ulls insinuants en la festa sense fi i desenfrè que s'endevina darrera dels milers de copes que presenta el Quim. La frescor de la imatge literària de la Maite entra 'suau, com un sospir' en aquesta discussió, i el color, 'el color de l'enyor' sembla entendre's a la perfecció amb el sentiment de la Càndida i l'atreviment del Quim.

 

Es tracta de diàlegs, diàlegs sobre temes diferents, sobre històries, sobre ideologies, sobre vida i mort, sobre presentacions formals, sobre tècniques, sobre pintura, sobre continguts i literatura,... deixant de banda l'ortodòxia i la tradició, sense renunciar al rigor, ni a la sinceritat ni a la recerca. Tot un atreviment !!

 


Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?
Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor.
ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.
Recomendaciones ARTEINFORMADO

Premio. 09 sep de 2024 - 13 oct de 2024 / Madrid, España

#VersionaThyssen XXI

Ver premios propuestos en España

Exposición. 08 oct de 2024 - 12 ene de 2025 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Calabash Nebula

Ver exposiciones propuestas en España

Formación. 15 oct de 2024 - 30 jun de 2024 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Organismo I Art in Applied Critical Ecologies

Ver cursos propuestos en España