Inicio » Agenda de Arte

Women

Exposición / La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Ver mapa


Cuándo:
Desde 19 abr de 2013

Inauguración:
19 abr de 2013

Organizada por:
La GaLeRia

Artistas participantes:
Didier Lourenço
Etiquetas
Pintura  Pintura en Barcelona 

       


Descripción de la Exposición

Hasta primeros de junio de 2013.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

A partir del proper 19 d'abril presentem 'Women' la producció pictòrica més recent de Didier Lourenço.

 

En aquesta nova exposició, la vuitena individual que l'artista realitza al nostre espai, hi podrem trobar una cinquantena d'olis sobre tela de diferents formats, i una vintena d'obres sobre paper en tècnica mixta.

 

'Women' significa una culminació temàtica al voltant de la dona en la producció de Lourenço. Durant els darrers 2 anys l'artista s'ha abocat plenament a la representació de la figura femenina consolidant-ne un discurs que ja fa temps que anava combinant amb d'altres temàtiques tan seves com les escenes mediterrànies, els mons dels cafès i el jazz i que ara desapareixen dels quadres.

 

Les seves figures femenines esdevenen les protagonistes indiscutibles de les escenes que ens planteja.

 

L'obra, en conjunt, respon a dos plantejaments diferenciats: Un primer grup és hereu directe dels rostres a gran escala que havia presentat en anteriors exposicions. Són pintures que s 'endinsen en el misteri del caràcter donívol a partir de la presència aïllada del personatge.

 

Exploren la dicotomia entre l'aspecte físic i la personalitat intangible, entre els trets individuals i els universals de l'essència femenina fent ús de les possibilitats que oferereixen el cromatisme, el gruix del material pictòric o el traç amb el que es perfilen les figures.

 

En l'altre grup l'artista contextualitza els personatges. L'escena és resolta de forma minimalista - veiem quadres de dones dormint, a la platja amb fons de barques, assegudes al sofà o anant en bicicleta. En alguns casos la referència és gairebé abstracta, representant de manera sintètica i repetida un motiu - amb els còdols de la platja, les barques, els rams de flors o els cactus. Aquests recursos traslladen a l'espectador una relació còmode de les figures amb llur entorn i subratllen el paper central que els otorga Lourenço.

 

Aquest artista, nascut a Premià de Mar l'any l1968 i amb un nom tant carregat de referents internacionals (nom d'ascendència francesa i cognom portuguès), ha esdevingut un dels valors més representatius dins el vessant figuratiu contemporani, amb una clara i important projecció exterior.

 

De formació autodidacta i amarat per la relació amb el taller litogràfic del seu pare, la seva trajectòria abasta tant la pintura, l'obra gràfica com l'escultura.

 


Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?
Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor.
ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.
Recomendaciones ARTEINFORMADO

Premio. 09 sep de 2024 - 13 oct de 2024 / Madrid, España

#VersionaThyssen XXI

Ver premios propuestos en España

Exposición. 25 sep de 2024 - 10 mar de 2025 / Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Soledad Sevilla. Ritmos, tramas, variable

Ver exposiciones propuestas en España

Formación. 15 oct de 2024 - 30 jun de 2024 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Organismo I Art in Applied Critical Ecologies

Ver cursos propuestos en España