Descripción de la Exposición ------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- Aquesta exposició, comissariada per Juan Pablo Wert, contempla l'obra de Martin Parr com una privilegiada il·lustració de les sorprenents relacions entre la fotografia i el col·leccionisme, en el marc de l'experiència turística. L'exposició vincula fotografia i col·leccionisme en virtut de la naturalesa creativa que comparteixen: l'acte d'elecció-apropiació. Tanmateix, la perspectiva que adopta l'exposició té un sentit mes sociològic atès que emmarca ambdues formes d'intervenció en el context del turisme (no ens referim a la 'situació turística', sinó a unes coordenades permanents i més o menys universals que afecten les formes de vida de la societat moderna). La fotografia com a col·lecció El que captura la fotografia, allò susceptible de ser col·leccionat, són les experiències. Com deia Susan Sontag 'col·leccionar fotografies es col·leccionar el món [...] Les fotografies son experiència capturada'. La fotografia crea una realitat fragmentada, dissol la visió unitària i, el que és més important, dota de rellevància tot el que registra; d'aquesta manera situa en un pla d'igualtat allò que abans es considerava bell i el que no. En aquest sentit, l'exposició proposa també una reflexió sobre el significat de l'insignificant. El col·leccionisme com a reflex identitari del col·leccionista, com a retrat, com a fotografia L'exposició reuneix dues col·leccions, la de Martin Parr i la de Juanjo Fuentes. En ambdós casos, es tracta d'un col·leccionisme compulsiu i amb uns resultats massius i sistemàtics pel que fa a un tipus d'objectes de difícil definició i interpretació. La col·lecció de Fuentes inclou, sense discriminar, una interessant selecció d'obres d'artistes que van des de Joan Brossa fins a Tracy Emin passant per altres artistes de la seva generació com Pedro G. Romero, Rogelio López Cuenca, Abraham Lacalle, Chema Cobo o el mateix Parr, al costat d'un conjunt d'objectes decoratius banals. Tot això serveix per entapissar, literalment, casa seva. Així doncs, l'exposició inclourà un conjunt de peces, mostres de l'obra fotogràfica de Martin Parr (autoretrats, sèrie Small World sobre l'experiència turística, treball fotogràfic ex novo sobre Barcelona i el turisme, fotografies de la casa de Juanjo Fuentes) i objectes de la seva col·lecció (Boring Postcards, objectes-souvenirs, etc.), juntament amb la col·lecció de Juanjo Fuentes tal i com està disposada a la seva casa de Màlaga.
Esta exposición contempla la obra de Martin Parr como una privilegiada ilustración de las sorprendentes relaciones entre la fotografía y el coleccionismo, en el marco de la experiencia turística. La exposición vincula fotografía y coleccionismo en virtud de la naturaleza creativa que comparten: el acto de elección- apropiación. Sin embargo, la perspectiva que adopta tiene un sentido mas sociológico, ya que enmarca ambas formas de intervención en el contexto del turismo. La muestra englobará un conjunto de piezas, muestras de la obra fotográfica de Martin Parr (autorretratos, serie Small World sobre la experiencia turística, trabajo fotográfico ex novo sobre Barcelona y el turismo, fotografías de la casa de Juanjo Fuentes) y objetos de su colección, así como objetos de la colección del artista y coleccionista malagueño Juanjo Fuentes.
Exposición. 31 oct de 2024 - 09 feb de 2025 / Artium - Centro Museo Vasco de Arte Contemporáneo / Vitoria-Gasteiz, Álava, España