Residencia en Moià, Barcelona, España

Residencia Teixir la memòria

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Único premio:
2000 euros
Edición:
I
Cuándo:
11 mar de 2024 - 30 abr de 2024
Dónde:
Moià, Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 30-04-2024
Dirigido a:
Artistas
Organizada por:
Bases de publicación:
Enlaces oficiales:
Web 
Documentos relacionados:
Descripción del Premio
TEIXIR LA MEMÒRIA és una residència becada d'investigació i creació artística que es durà a terme a Moià, a la comarca del Moianès: en l'espai de pensament crític i creació artística A cobert i que finalitzarà amb una exposició a la sala El Casal de Moià o a l’espai expositiu d’ a cobert (a definir). Aquesta residència és dirigida a artistes contemporanis nacionals i internacionals de l'àmbit de les arts visuals que treballin amb llenguatges contemporanis i que posin la seva pràctica artística en relació amb la memòria oral, la microhistòria o el feminisme. Teixir la memòria vol reivindicar les vivències de les dones treballadores a la indústria tèxtil del Moianès, en particular i de Catalunya, en general. A partir de conceptes com la microhistòria, és a dir, posant el focus en les històries petites de la quotidianitat o de col·lectius minoritzats, Teixir la memòria vol apropar-se i resignificar la història ... i els testimonis de les dones treballadores a les tèxtils, tot reprenent la memòria i la transmissió oral pròpia de les classes populars i dels espais feminitzats. Teixir la memòria és una convocatòria oberta a formats híbrids i interdisciplinaris del camp de les arts visuals. La convocatòria posa al centre el treball experimental i el treball territorial així com els processos respectuosos, implicats en l'entorn i que resignifiquen imaginaris col·lectius des de pràctiques no ortodoxes.

 

 

Entrada actualizada el el 29 ago de 2024

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Exposición
03 sep de 2024 - 31 oct de 2024

Ponce + Robles / Madrid, España

Formación
15 oct de 2024 - 30 jun de 2024

Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios