Descripción de la Exposición
Un dels conjunts més importants de la col·lecció, el format pels aiguaforts de Rembrandt, no s’havia exposat mai. La mostra ensenya part de la col·lecció particular d’estampes del gran mestre holandès més destacada de Espanya.
Amb motiu de l’exposició, Vicenç Furió, comissari de la mostra i professor de sociologia de l’art i d’història del gravat de la Universitat de Barcelona, ha escrit el llibre titulat també amb Rembrandt. Geni del gravat, coeditat per Edicions de la UB i el Centre Cultural Terrassa.
L’exposició es presenta aquest dijous 13 de desembre, a les 19h, i es podrà veure fins al 24 de febrer a la Sala 2 el Centre Cultural Terrassa. El llibre es podrà adquirir a la recepció del Centre Cultural.
Tot i que Rembrandt és un dels gravadors més importants i influents de la història, la seva representació en els gabinets d’estampes de les nostres principals institucions públiques, com ara el MNAC o la Biblioteca de Catalunya, és pràcticament nul·la. Pel que fa al gravat antic, aquestes institucions conserven importants conjunts de gravats de Goya i de Fortuny, per citar dos exemples, però no de Rembrandt. Un motiu més per visitar aquesta mostra, que a més presenta alguns aiguaforts de gran raresa, dels que se’n conserven molt pocs exemplars, i que en conjunt sorprèn per la qualitat de la impressió de les estampes i per seu bon estat de conservació.
L’exposició vol explicar al visitant què tenen els seus aiguaforts que hagin despertat l’admiració universal. És per això que la mostra, no es limita a ensenyar els gravats sinó que a través de cartel·les explicatives s’ofereix al visitant criteris per poder mirar aquests aiguaforts i trobar on rauen els seus mèrits i les seves qualitats, que van des del virtuosisme tècnic i el novedós ús del clarobscur, fins la seva força expressiva i profunda humanitat.
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España