Exposición en Barcelona, España

recuperi Barcelona

Dónde:
Real Círculo Artístico - Reial Cercle Artístic de Barcelona / Palacio Pignatelli. c/ Arcs, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
14 ene de 2022 - 13 feb de 2022
Inauguración:
14 ene de 2022
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Barcelona (21 de gener de 2022).- Joan Bueno Casadesús (Barcelona, 1932) es considerat un dels artistes més talentosos per bé que poc conegut del panorama artístic català. Bueno no freqüenta les galeries d’art i es manté voluntàriament allunyat dels focus mediàtics; és una persona discreta, amb una vitalitat extraordinària als seus 89 anys i que forma part de dues entitats històriques de la ciutat comtal: el Reial Cercle Artístic de Barcelona i el Cercle Artístic de Sant Lluc. Si el voleu trobar ho fareu als carrers de Barcelona on protegit contra el fred i la Covid cada dia pinta espais emblemàtics i personatges de tota mena. La seva obra és extraordinàriament prolífica i des del 14 de gener fins al 13 de febrer és la protagonista d’una gran mostra a la Sala Güell del Reial Cercle Artístic de Barcelona (Carrer dels Arcs, 5 de Barcelona). Joan Bueno, que ha estat qualificat ... encertadament com “l’últim pintor de carrer”, s’ha negat a oferir als visitants de l’exposició una retrospectiva (per bé que hi ha algunes obres fetes en altres períodes de l’artista) i ha construït una mostra on a partir de les seves darreres obres reclama al món de la moda que “recuperi Barcelona”. Bueno ha construït un relat on situa maniquins amb roda de diverses marques i models nues en espais d’una Barcelona trufada de peces arquitectòniques d’Antoni Gaudí. Reivindica així l’essència de dos fonaments de la cultura internacional de la capital de Catalunya –l’arquitectura i la moda– per tal que aquesta recuperi el prestigi i la projecció internacional en el context de la post pandèmia. “M’interessa més parlar de futur que de passat, per això no he volgut fer una retrospectiva. Vull promoure Barcelona, demostrar que no s’enfonsa, i per aquest motiu mentre els carrers de Barcelona eren buits pels confinaments he anat al Passeig de Gràcia, que és el mirall modern de Barcelona, i allà he pintat els aparadors”, ha explicat. Joan Bueno insta Barcelona “a recuperar la il·lusió i la moda contribueix a recuperar aquesta il·lusió”. Per la seva banda, Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona (RCA), destaca que el RCA ha volgut fer un homenatge a Bueno, pels seus valors artístics i humans i perquè “gràcies a la tasca incansable de Joan Bueno avui tenim testimoniatge d’edificis que han desaparegut” i anima els barcelonins i catalans a “conèixer una persona que és un artista en majúscules, que no té edat, perquè té un esperit incombustible”. L’exposició es pot visitar de 10 del matí a dues del migdia i de tres de la tarda a vuit del vespre. L’entrada és lliure.

 

 

Entrada actualizada el el 24 ene de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.