Exposición en Barcelona, España

Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954

Dónde:
Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB) / Plaça de Pons i Clerch, 2, 2a. planta / Barcelona, España
Cuándo:
12 nov de 2015 - 21 may de 2016
Inauguración:
11 nov de 2015 / 19.00
Horario:
De dilluns a divendres de 10.00 a 19.00. Festius tancat
Precio:
Entrada gratuita
Enlaces oficiales:
Teléfonos:
932563420
Correo electrónico:
arxiufotograficdifusio@bcn.cat
Descripción de la Exposición
L'exposició "Pérez de Rozas. Crònica Gràfica de Barcelona. 1931-1954" aborda la primera època professional de la nissaga, marcada per la direcció del patriarca, Carlos Pérez de Rozas. La mostra es divideix en tres àmbits: Segona República, Guerra Civil i Franquisme i a través de les fotografies, es podrà comparar, resseguint ruptures i continuïtats, com va ser retratada la ciutat abans, durant i després de la Guerra Civil per una mateixa empresa de repòrters gràfics. Els tres àmbits de la mostra -Segona República, Guerra Civil i primer franquisme- comprenen quasi vint-i-cinc anys de la "Crònica Gràfica", el primer arxiu fotogràfic institucional creat a la ciutat. Durant aquest període, el patriarca, Carlos Pérez de Rozas Masdeu (Madrid, 1893 - Barcelona, 1954), i els seus fills van ser protagonistes, a peu de carrer, de la transformació radical que va experimentar el llenguatge fotogràfic a Barcelona, a Europa i arreu del món. La mostra presenta 123 fotografies, ... la majoria còpies d'època i d'autor,exemplars de premsa de l'època amb fotografies de Pérez de Rozas i 600fotografies que es visualitzen en 3 plataformes digitals interactives ubicadesen els tres àmbits expositius. També s'ha creat una exposició virtual, que estarà disponible al web de l'Arxiu Fotogràfic a partir del 12 de novembre, i s'ha editat el catàleg Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954.

 

 

Entrada actualizada el el 10 nov de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!