Exposición en Barcelona, España

Ouverture Acte V

Dónde:
Art Jove. Sala d'Art de la Generalitat / Calabria, 147 / Barcelona, España
Cuándo:
14 dic de 2012 - 31 ene de 2013
Inauguración:
14 dic de 2012
Descripción de la Exposición
Artistas: / (Alba Aguirre, Marta Bonhora, Belen Generelo, Anna Margo, Mar Montobbio) / Aurelio Castro / Enric Farres, Quim Packard / Ignasi Prat / Bárbara Sánchez / Leland Palmer (Laura Benítez, Alicia Escobio, Lola Lasurt).

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Arribem a aquest ACTE V del projecte plural que ha estat OUVERTURE per presentar un projecte d'educació (Taller de Ficció del Poble-sec), dos d'investigació (Leland Palmer / Alba Aguirre, Marta Bonhora, Belén Generelo, Anna Margo, Mar Montobbio), dos d'edició (Enric Farrés, Quim Packard / Ignasi Prat) i un de creació artística (Bárbara Sánchez).

 

Com que no per ser els últims són els menys importants -'last but not least'- i tot això haurà estat una simfonia, ens trobem aquí amb acords d'ordre polític, estètic, de crítica institucional i altres que s'han fet ressò del que hem pogut veure en els altres actes i interludis.

 

La memòria històrica, el valor i la percepció de l'empremta i el document, abordada des de prismes i amb llenguatges diferents, és present en el projecte del Taller de Ficció del Poble-sec o El mundo de los vencedores d'Ignasi Prat, de la mateixa manera que podíem trobar-la a Los anales de la historia de Juan Crespo, en l'ACTE III. Bibliografía de Bárbara Sánchez i Grau d'assistent d'artista professional de Farrés i Packard s'aproximen a la línia de crítica institucional en què se situavaThe Last Institution, del mateix Packard, amb notes més o menys properes a qu?estions relacionades amb l'educació i la professionalització artística respectivament. D'una manera més específica,Leland Palmer a Primer intent se centra en la censura en l'àmbit cultural; potser no en el fons però sí en la forma podríem dir que reprèn aquesta proposta la manera activa i en cert sentit performàtica propera a l'activisme del Memetro de David Proto, en l'ACTE II.

 

Aquest terreny intersticial i intangible entre l'art i l'educació, i la seva representació raonada, és el centre d'interès de '/', d'Aguirre, Bonhora, Generelo, Margo i Montobbio, que d'una manera més àmplia i centrant-se en la problemàtica dialògica entre agents ja explorava Slide, en l'ACTE IV.

 

Tots plegats amb una consequ?ent càrrega d'exercici narratiu i de ficció aparent o diàfana, no es podrien establir majors punts d'unió entre els diversos projectes de l'ACTE V, més enllà dels assenyalats i els seus matisos. Volem creure que aquesta particularitat posa al seu torn de manifest la força individual de cada projecte presentat i la coherència de la proposta anual, basada en el conjunt i no en les seves parts, en la interrelació entre actes i interludis, cadascun dels quals no funciona de manera estanca sinó com un tot.

 

Aquest ACTE V tanca el cicle expositiu de l'any 2012 a la Sala d'Art Jove i dóna fi al projecte OUVERTURE, que ha pretès ser catalitzador del començament i l'evolució dels projectes presentats a la Sala i el punt d'inici del que vindrà després.

 

Lluny d'una reflexió sobre el procés artístic en si mateix, OUVERTURE s'ha centrat en el procés de treball en el si de la institució que l'acull i en la imbricació dels diversos agents i elements que han format la programació anual. Les publicacions, el bloc i el web de la Sala i els diversos arxius de difusió fan palès aquest procés i pretenen servir com a material.

 

L'obertura 'de quelcom' i l'obertura 'a quelcom'. Un quelcom que ens estimem més tancar, per tant, no amb un adéu sinó amb un fins aviat.

 

Veronica Valentini i Andrea Rodriguez Novoa

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Ouverture Acte V

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.