Descripción de la Exposición
L’artista argentina Natalia Carminati serà la segona protagonista del cicle “Nosaltres, les supervivents” comissariat pel col·lectiu La Trastera a l’Espai L de Casa Canals. Amb “non-gmo bar lab”, Carminati planteja la creació d’un espai de ficció alimentària on es faran tres trobades gastro-performatives.
El projecte non-gmo bar lab especula en relació als aliments supervivents a la manipulació genètica en un futur pròxim. L’aliment coagula l’essència de la humanitat. Mentre que l’acte de menjar sempre ha implicat la trobada amb un altre, amb una vida, amb el sòl, l’aigua i processos vitals de la naturalesa; en la societat cíborg contemporània, l’aliment ens connecta amb experiments de laboratori, patents privades, gens manipulats i mètodes de fabricació tecnològica.
Aquests acoblaments d’orgànic i inorgànic, d’elements naturals i components artificials estan reformulant el sistema alimentari allunyant-lo cada vegada més de la terra i emmarcant-lo cada vegada més en laboratoris que es desborden als nostres cossos.
Com a resposta experimental a aquestes qüestions, non-gmo bar lab crea un espai de ficció alimentària en el qual imaginar quimèrics rituals nutritius amb aliments lliures que han aconseguit eludir el sistemàtic mecanisme de descobriment i conquesta a través del qual la ciència hegemònica sotmet a les espècies naturals.
El projecte organitzarà tres trobades gastro-performatives a l’Espai L:
Dissabte 22 d’abril, 12 h: Fàrmac-llavors per a una salut plena
Divendres 28 d’abril, 19 h: Mucílags per a alliberar el trànsit intestinal
Dissabte 06 de maig, 12 h: Allpa Munay (performance) + Banquet crudi-extractiu
Natalia Carminati (Buenos Aires, 1982) és artista visual i investigadora. El seu treball de recerca i el desenvolupament conceptual de la seva pràctica s’orienta a l’estudi crític de la cultura contemporània, la teoria postcolonial, la biotecnologia i la sobirania alimentària. Ha rebut premis i beques de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Centre d’Arts Santa Mònica, L’Escocesa, Creació i Museus i Baden-Württemberg.
Els seus projectes es materialitzen en la creació de dispositius multisensorials que integren vídeo, experimentació sonora, videojoc, pintura, instal·lació i performance. Ha participat en exposicions i performances individuals i col·lectives al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), Museu Picasso Barcelona, Centre d’Arts Santa Mònica, Born Centre de Cultura i Memòria, Centre Cultural Les Cigarreras (Alacant), L ‘Estruch (Sabadell), Fabra i Coats, Konvent Zero (Berga), Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, Hybrid Fair (Madrid), SWAB Barcelona Art Fair, LOOP Barcelona, GREC Festival, Salmon Festival, Tangent Projects, Ostavinska Galerija (Belgrado)) i Kunstmuseum Stuttgart (Alemanya), entre altres.
Ha treballat com artista resident en Fabra i Coats, Konvent Zero, Piramidón Centre
d’Arts Contemporani i BAIR Belgrado. Actualment treballa com artista en residència a L’Escocesa i al Centre d’Arts Santa Mònica. També forma part de l’actual junta de la PAAC.
Exposición. 17 dic de 2024 - 16 mar de 2025 / Museo Picasso Málaga / Málaga, España
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España