Descripción de la Exposición
Amb 'Noise above our heads' l’artista Clàudia Larcher posa en escena formacions rocoses (naturals) i fragments d'arquitectura (artificials) transformats els uns en els altres, com si sorgissin junts en un escenari distòpic. Els espais arquitectònics muntats a les roques recorden els esbossos de Bruno Taut de visions arquitectòniques alpines. El "soroll per sobre dels nostres caps" evoca la imatge d'un perill amenaçant; el moviment de la càmera que es mou directament cap avall, una panoràmica vertical, suggereix un moviment de caiguda que molesta l'espectador. L'amenaça en si no es pot localitzar, la caiguda mai culmina en una col·lisió. La tensió no s'allibera, l'amenaça s'ha tornat permanent. Parlant al·legòricament, l'obra explora la qüestió dels centres de dades ocults i inaccessibles per al públic, espais de servidors semblants a búnquers que emmagatzemen milers de milions de bytes d'informació.
El treball de Larcher explora l'animació de vídeo, el collage, la fotografia i la instal·lació amb un enfocament cinematogràfic particular de la narració i la capacitat d'extreure narracions d'espais quotidians aparentment indescriptibles. Resident a Viena, ha presentat el seu treball en nombroses exposicions a Àustria i a l'estranger, com ara Tokyo Wonder Site (Japó), Slought Foundation Philadelphia, Weimar Art Festival, Centre Pompidou (París), Museum of Contemporary Art de Roskilde, Manifesta 13 i Anthology Film Archives (Nova York).
Durant tot el 2024, la 'sala exterior' de Lo Pati acollirà 'Antroposcenes, narracions sobre la vida a l'Antropocè', un cicle comissariat per Pau Waelder amb sis propostes artístiques. Waelder ha escollit el treball de sis artistes que reflexionen sobre la vida a l'antropocè, un concepte que remet a la idea de període geològic per definir els temps marcats per la decisiva influència de l'activitat humana en el nostre planeta. Les artistes que participen en aquesta selecció han elaborat obres audiovisuals que ens ofereixen, des de diferents perspectives, escenes de la vida a l'Antropocè, particularment d'aquells entorns i sistemes que ignorem, però que tenen un paper determinant en la vida a la Terra.
Exposición. 17 dic de 2024 - 16 mar de 2025 / Museo Picasso Málaga / Málaga, España
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España