Descripción de la Exposición
Milestone Project torna a Girona per celebra la seva sisena edició del 5 al 16 de setembre. Enguany, el festival urbà d’art contemporani i pensament acollirà alguns dels artistes d’art urbà més reconeguts tant a nivell nacional com internacional que deixaran la seva empremta artística de gran format a la ciutat. El projecte també aposta, un any més, per programar una jornada de pensament, el Debat Milestone, que reunirà professionals de l’art i intel·lectuals per debatre sobre el nostre entorn, l’espai públic i el paper de l’art en els nostre temps.
-----------------------------------
Dijous 14 de setembre · Aquest matí s’ha realitzat un recorregut per alguns dels espais de Girona que s’han intervingut en aquesta sisena edició de Milestone Project. La visita ha permès observar les obres gairebé acabades i el work in progress d’alguns dels artistes internacionals més rellevants com són Elian Chali, Okuda San Miguel i Reskate Studio. Des del 5 de setembre i fins aquest dissabte 16, Girona acull la transformació artística de diversos espais i es converteix, sense dubte, en ciutat de referència en el món de l’Art Urbà.
Amb la cultura i el pensament com a eina de renovació sociopolítica, el Milestone Project es desenvolupa com a expositor, connector i productor d'art contemporani i pensament. Aquesta edició del festival ens permet afirmar que el certamen és ja un dels festivals d’Art Urbà internacionals amb una de les millors programacions de l’actualitat i que Milestone Project està consolidat com a un dels millors Festivals d’Art Urbà Contemporani del país.
Okuda San Miguel és un dels artistes més cotitzats a nivell internacional i ha intervingut un dels espais amb més visibilitat de la ciutat, una paret de 350m al carrer Caterina Albert. El mural, de gran format, està inspirat en els seus viatges més recents i la figura representa una Venus. Nascut a Santander però establert a Madrid, Okuda San Miguel presenta un estil que es podria catalogar com a surrealisme pop, amb arquitectures geomètriques multicolors que es fonen amb formes orgàniques, cossos sense identitat, animals sense cap...plantejant contradiccions sobre l’existencialisme, l’univers, l’infinit, el sentit de la vida, la falsa llibertat del capitalisme, mostrant, en definitiva, un clar conflicte entre la modernitat i les nostres arrels. Després de la seva intervenció a Girona viatjarà a Las Vegas on l’esperen per realitzar un mural de gran format i presentar una escultura de 6 metres. A més, està preparant una gran exposició a Miami (EUA) i les seves obres es poden veure en carrers i galeries de tot el món: Índia, Mali, Moçambic, Estats Units, Japó, Xile, Brasil, Perú, Sud-Àfrica, Mèxic...
Reskate és un col·lectiu artístic format per María López i Javier de Riba, artistes visuals de Donostia i Barcelona respectivament. En el marc del Milestone, han pintant un mural inspirat en la llegenda de les mosques i Sant Narcís, patró de Girona, al carrer Sant Pau, al barri de Sant Pere. L’obra, mostra un cavall durant el dia i, a la nit, la figura d’una mosca típica de la llegenda de la ciutat. El seu estil ve influenciat per la retolació clàssica, la cultura popular i el disseny gràfic i realitzen muralisme, il·lustracions, disseny gràfic, instal·lacions i projectes expositius. A Girona han plantejat una de les novetats més recents en temes d’art urbà, un mural pintant que canvia segons si és de dia o és de nit. El joc visual respon a la utilització de dues pintures, una de normal i una de fotoluminiscent, que desvetllen noves creacions segons la llum del sol. Entre molts dels seus projectes realitzats fins al moment, en destaca el mural que han pintant aquest estiu a l’Ajuntament de Gràcia de Barcelona pel 200 aniversari de la Festa Major, una intervenció que ha modificat artísticament tota la façana d’aquest edifici públic.
Elian Chali és el major exponent d’art urbà a Argentina i un dels artistes més reconeguts d’Amèrica Llatina. A Girona està treballant en un mur ubicat a Plaça Espanya, a la sortida de l’estació de l’AVE i de gran format, 250m. Chali, que acaba d’arribar de Colònia i després de Girona l’esperen a Berlin per estrenar una exposició on mostrarà part de la seva obra, és una figura imprescindible per entendre l’art urbà contemporani internacional i presenta un estil molt lluminós, amb colors vius i formes que no deixen a ningú indiferent. El seus treballs es poden veure arreu del món en països com Australià, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Perú, Ucraïna, Rússia i Uruguai, entre d’altres. La seva faceta d’artista l’ha portat també a impartir diversos tallers i conferències entorn de l’espai públic i la relació de les ciutats amb diversos projectes culturals i, l’any 2016, va publicar el seu primer llibre, ‘Hábitat’ (Trimarchi Ediciones).
Exposición. 05 sep de 2017 - 16 sep de 2017 / Varios espacios de Gerona / Girona, España
Exposición. 31 oct de 2024 - 09 feb de 2025 / Artium - Centro Museo Vasco de Arte Contemporáneo / Vitoria-Gasteiz, Álava, España
Formación. 16 nov de 2024 - 17 nov de 2024 / Bizkaia Aretoa / Bilbao, Vizcaya, España
La mirada feminista. Perspectivas feministas en las producciones artísticas y las teorías del arte