Descripción de la Exposición
La transformació sensible presenta diferents propostes amb què podem cohabitar la bellesa: contràriament a la idea que es tracta d’una qüestió de gust individual o d’estetitització de sistemes socials i de pensament, en aquest projecte la bellesa és entesa com a principi organitzatiu i com a força motriu de coneixement.
El plaer sensual propicia el contacte entre els cossos. Aquesta és la via per la qual accedim i ens relacionem amb l’alteritat, encara que això ens faci irremeiablement dependents i, per tant, vulnerables. La bellesa és una disposició que assegura la vida en comú entre les diferents espècies, però alhora és un atemptat contra qualsevol presumpció d’independència: una vegada s’ha despertat el desig cap a l’altre, no hi ha autonomia que valgui.
El conjunt de propostes produïdes per a La transformació sensible entenen la bellesa d’acord amb els desafiaments d’un món comú. Assemble Studio aborda les qualitats sensuals dels ambients com a principi bàsic per al desenvolupament de modes de vida; Patricia Esquivias estudia les implicacions colonials del treball artesanal i alhora evoca possibilitats relacionals alternatives; Javier Peñafiel & Rita Rakosnik estableixen correspondència postal amb agents humans i no-humans implicats en diverses lluites que es reconeixen com a productors de bellesa i de resistència política al mateix temps; Júlia Ramírez-Blanco & Paula García-Masedo exploren els modes d’autoorganització a partir de les representacions que han generat de si mateixes comunitats que habiten els marges.
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España