Descripción de la Formación
25 anys i 10 Kalidoscopis, que ens han donat la possibilitat de compartir en col·lectiu, i entre els àmbits de l’art i l’educació, experiències des de les quals ressituar i debatre entorn a situacions i problemàtiques, que ens ajuden a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants. Des de la pluralitat, pronunciar propostes d’incidència per definir marcs d’acció que ens permetin projectar conjuntament nous horitzons.
Enguany, el Kalidoscopi, inaugura els actes de celebració del 25è aniversari d’Experimentem amb l’ART (EART), ampliant-se en unes jornades de dos dies, que desplegaran trobades, debats i altres relacions. Un marc de reflexió que proposa pensar llocs comuns d’aprenentatge latents en la història de vida d’aquest projecte i sovint molt presents als espais d’educació artística i creació contemporània.
Les comunitats no són, sinó que es fan i es desfan, s'inventen i es transformen. Temporalment delimiten pràctiques compartides, on l'aprenentatge s'entén com un procés de participació entre diferents sabers i de construcció social. Durant aquests anys, EART ha prioritzat un treball que enllaça diferents àmbits i agents, per tal de generar espais transversals de diàleg que ajudin a repensar-nos i convertir els processos d’investigació i educatius en el motor de generació de coneixement col·lectiu. En aquest sentit, EART defensa l'aprenentatge com un procés que té valor per sí mateix, cercant estratègies d’educació i mediació cultural vinculades a projectes artístics, a la contemporaneïtat, als contextos i a les iniciatives artístiques presents a la societat.
Aprendre en col·laboració, proposar als agents implicats un acostament horitzontal al coneixement des de la coresponsabilitat i el reconeixement dels sabers i experiències. Explorar zones impròpies, entre allò individual i col·lectiu, com a llocs possibles de construcció i aprenentatge comú. Obrir-se als sabers que els altres poden donar-nos. Imaginar estratègies amb les que els participants puguin apropiar-se del context on es troben i constituir plegats les formes d’habitar-lo. En definitiva, atendre amb més cura allò que ens separa i no ens és propi, per descobrir la força que emana dels encontres i fusions entre sabers, afectes, posicionaments i subjectivitats.
Entrada lliure amb inscripció prèvia. Capacitat limitada
inscripcions: https://goo.gl/forms/YdTN9E0eG1ojmxJ82
Programació:
-Divendres 23 de novembre
De 18 a 20 h
Lloc: Experimentem amb l’ART
Entrada lliure. Capacitat limitada
*Rituals i vivències a l’entorn d’una investigació i una residència artística
Conversa oberta entre Lucía Egaña, Pablo Martínez, Isaac Sanjuan i Laura Valencia
-Dissabte 24 de novembre
De 10.30 a 14 h
Lloc: Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia
Entrada lliure. Capacitat limitada
*Ecologies comunes
Desafiaments, vincles i afectes en curs
Fòrum debat
Modera: Sergi Selvas
Amb la participació de l’Escola Arcàdia, Intermediae/Tommaso Marzocchini i Dafne Muntanyola
Blocs generals de debat:
El sentit de la comunitat
Noves formes de comunitat
Les ecologies culturals del futur
*Un final com a inici
De 14 a 14.30 h
Lloc: Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia
Experimentem amb l’ART/ Dolors Juarez
*Entretemps
A les 14.30 h
Itinerari des del Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia a EART
Eva Marichalar-Freixa
*Brindis inaugural del 25è aniversari d’Experimentem amb l’ART
A continuació, al pati d’Experimentem amb l’ART
-Entrada lliure amb inscripció prèvia. Capacitat limitada
Formación. El 23 nov de 2018 / Experimentem amb l'Art- ESPAI EART / Barcelona, España
Exposición. 17 dic de 2024 - 16 mar de 2025 / Museo Picasso Málaga / Málaga, España
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España