Inicio » Agenda de Arte

Josep Guinovart (1927-2007)

Exposición / La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Ver mapa


Cuándo:
11 oct de 2013 - 08 dic de 2013

Inauguración:
11 oct de 2013

Organizada por:
La GaLeRia

Artistas participantes:
Josep Guinovart

       


Descripción de la Exposición

Exposición doble en La GaLeRia y en la Sala Capitular del Claustre del Monestir de Sant Cugat.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

A partir del proper 11 d'octubre, i tot just acabat d'encetar aquest nou curs 2013-2014, La GaLeRia presenta la primera exposició monogràfica de la seva quinzena temporada artística, amb una desitjada i ambiciosa mostra, com ho és l'exposició de Josep Guinovart (1927-2007).

 

Aquesta mostra va arrencar als voltants del 2006 quan La GaLeRia va plantejar a Guinovart les ganes de fer una exposició amb ell. Però la seva sobtada mort el desembre del 2007, quan l'artista tenia 80 anys, va estroncar la proposta.

 

Durant el 2011, un cop superat el període natural de dol i de resituar les qüestions patrimonials, vam reprendre el contacte amb la seva filla, la Maria Guinovart, que havia agafat la responsabilitat del patrimoni artístic del seu pare participant tant en la Fundació Privada Espai Guinovart d'Agramunt, com en el Centre d'obra Gràfica Guinovart de Barcelona.

 

L'abast de la llarga i variada producció d'aquest artista universal i els fets acabats d'exposar van propiciar un canvi radical en el projecte.

 

Es tracta d'un nou plantejament, amb la participació del Museu de Sant Cugat del Vallès que ha donat com ha resultat una gran exposició distribuïda en 2 espais diferents i amb un conjunt de més de 60 obres:

A la Sala Capitular del Museu de Sant Cugat s'hi presenten 12 obres de procedència institucional, la majoria de gran format, escollides per representar diferents moments de la trajectòria de l'artista.

 

A l'espai de La GaLeRia es posen a l'abast del públic un conjunt de més de 50 obres triades de la col·lecció privada de l'artista.

 

Amb la realització d'aquesta exposició La GaLeRia vol culminar un projecte que havia engegat en vida de l'artista i que ara es converteix en acte d' homenatge a la seva obra i trajectòria.

 

Creiem que poder acabar fent realitat els somnis és la millor manera de poder celebrar els nostres 15 anys de funcionament i dedicació ininterrompuda.

 


Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?
Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor.
ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.
Recomendaciones ARTEINFORMADO

Premio. 09 sep de 2024 - 13 oct de 2024 / Madrid, España

#VersionaThyssen XXI

Ver premios propuestos en España

Exposición. 07 oct de 2024 - 21 ene de 2025 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Marcos de colección

Ver exposiciones propuestas en España

Formación. 15 oct de 2024 - 30 jun de 2024 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Organismo I Art in Applied Critical Ecologies

Ver cursos propuestos en España