Descripción de la Formación
Si les paraules i els gestos que ens travessen es constitueixen com a hàbits a través de la pràctica, l’única manera de sortir de la inèrcia és generar noves pràctiques que produeixin interferències amb modes de fer establerts.
Adreçat al públic adult i sense necessitat de coneixements previs, “Fer-se un cos” es formalitza en un taller gratuït conduit per Jordi Pallarès i Quim Pujol, dos professionals que es mouen entre les arts visuals i les escèniques. Un taller que mescla cos i lectures suggestives i crítiques. Un espai per a entrenar els nostres cossos mitjançant exercicis que combinaran experiments rituals, coreogràfics i performàtics amb discussions de textos sobre tècniques corporals, coreografia social i teoria afectiva per a aprofundir en la dimensió política de la nostra materialitat.
Podem desenvolupar una pràctica que ens serveixi tant per a tenir cura de nosaltres mateixes com del nostre entorn? Podem utilitzar la poesia i/o la ficció com a eines per a generar noves articulacions entre món i cos? Podem imaginar un entrenament que no tingui com a objectiu una transformació a curt termini, sinó que es concebi com una tasca més dins la nostra quotidianitat per a entendre la vida mateixa com a compromís polític?
Horaris: de dilluns a dijous de 17 a 20 h (es demana que s’assisteixi a tres de les quatre sessions). Divendres 18 h sessió especial de cloenda.
El treball es farà amb mascareta i mantenint la distància i tot el protocol marcat pel Govern de les Illes Balears.
Llocs: planta baixa i espais oberts del centre.
Inscripció prèvia a l’adreça electrònica solleric@palma.cat. Ocupació limitada, segons el protocol del covid-19. Selecció segons l’ordre d’arribada dels correus.
Es demana que s’hi dugui una estoreta de gimnàs, roba còmoda i beguda. S’entregarà una bibliografia bàsica en formalitzar la inscripció.
Quim Pujol (1978) explora els límits entre la poesia, les arts en viu i l’art contemporani. Els seus darrers treballs són Fregoli, la sèrie Croma i De la ceca a la Meca. Ha participat en exposicions com “Interval. Accions sonores”, a la Fundació Antoni Tàpies; “Visceral Blue” a La Capella, o “Entre, hacia, hasta, para, por, según, sin” a l’EACC. Ha editat amb Ixiar Rozas el volum sobre teoria afectiva Ejercicios de ocupación (Ediciones Polígrafa, 2015) i va ser comissari del programa experimental del Mercat de les Flors (2011-2015). Ha col·laborat amb diversos projectes pedagògics en l’àmbit nacional i internacional.
Jordi Pallarès (1967) es defineix com a comissari, mediador i investigador. Combina la seva tasca docent amb la publicació de textos i la dinamització de taules rodones sobre el fet d'intervenir, reivindicant el discurs del cos i el paper del públic en la pràctica artística i curatorial. És soci fundador de TAULA (Associació d'Educadores Culturals de Mallorca) i d'INDAGUE (Associació per a la Investigació i la Difusió de Graffitis i Art Urbà). Com a curador, els seus darrers projectes són “We Dance, You Mean” (Cerquone Gallery, Madrid, 2021), “Sobreexposicions i cures” (B-Murals, Barcelona, 2019) i “Funàmbuls” (Casal Solleric, Palma, 2018).
Exposición. 17 dic de 2024 - 16 mar de 2025 / Museo Picasso Málaga / Málaga, España
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España