Descripción de la Exposición
Què és violència? És sempre quelcom explícit i deliberat o pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quines són les pràctiques, els processos i els límits de la seva representació? Quins són els seus efectes en la comunicació i, en conseqüència, en el funcionament de la societat? Lluny de la pretensió d’abastar la totalitat d’un fenomen extremadament ampli i complex, la proposta s’enfronta a aquests –i altres– interrogants amb el propòsit de contribuir a fertilitzar el terreny on es desenvolupa l’estudi de la violència.
Sobre l’exposició
Acte 3. Què és violència? És sempre quelcom explícit i deliberat, o pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quins són els seus efectes en el funcionament de la societat? Quines són les pràctiques, processos i límits de la seva representació?
Evidència, latència i transparència és un projecte cultural que s’articula dins d’un cicle temàtic de tres exposicions i altres activitats complementàries i vinculades, organitzades sota l’aixopluc de l’ICUB a tres centres cívics de la ciutat de Barcelona: Centre Cívic Guinardó, Centre Cívic Pere Pruna i Centre Cultural La Casa Elizalde.
Tot i que cada ‘acte’ del projecte gaudeix d’una relativa independència i és assolible com a esdeveniment autosuficient, la proposta en el seu conjunt s’entén com una unitat indissoluble i sinèrgica, que es desenvolupa i completa de fase en fase, plantejant aspectes específics del mateix problema.
Lluny de la pretensió d’abastar la totalitat d’un fenomen extremadament ampli i complex, el seu humil propòsit és el de contribuir a fertilitzar el terreny dins el qual es desenvolupa l’estudi de la violència.
Luca Pagliari
“Dottore in Economía Aziendale” per la Universitat Luigi Bocconi de Milà. És artista plàstic i especialista en fotografia. La seva obra s’ha exposat internacionalment en nombroses galeries i museus, pertany a col·leccions públiques i privades i ha sigut publicada en llibres i revistes en diversos països.
Paral·lelament a la seva activitat com a autor, treballa com a docent, consultor artístic i és comissari d’exposicions; dirigeix projectes educatius, imparteix classes, seminaris i conferències; escriu articles i assaig sobre art i cultura, amb un interès específic en la filosofia de la fotografia.
Salvatore Elefante
Llicenciat en Fotografia amb especialització en curadoria, gestió i mediació artística per la Universitat Aalto de Helsinki (Finlàndia). Compagina la seva activitat artística amb la pràctica del comissariat i la docència. La seva obra s’ha exposat en galeries, museus i festivals de tot el món.
Actualment és el director del departament de Fotografia de LCI Barcelona i és docent de fotografia a l’escola ESDi de la Universitat Ramon Llull.
Formación. 01 oct de 2024 - 04 abr de 2025 / PHotoEspaña / Madrid, España