Exposición en Barcelona, España

Evidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació (Acte 3)

Dónde:
Centre Cultural La Casa Elizalde / Valencia, 302 / Barcelona, España
Cuándo:
15 sep de 2021 - 29 oct de 2021
Inauguración:
15 sep de 2021
Horario:
De lunes a viernes de 10 a 14 h. y de 16 a 20 h.
Precio:
Entrada gratuita
Descripción de la Exposición
Què és violència? És sempre quelcom explícit i deliberat o pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quines són les pràctiques, els processos i els límits de la seva representació? Quins són els seus efectes en la comunicació i, en conseqüència, en el funcionament de la societat? Lluny de la pretensió d’abastar la totalitat d’un fenomen extremadament ampli i complex, la proposta s’enfronta a aquests –i altres– interrogants amb el propòsit de contribuir a fertilitzar el terreny on es desenvolupa l’estudi de la violència. Sobre l’exposició Acte 3. Què és violència? És sempre quelcom explícit i deliberat, o pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quins són els seus efectes en el funcionament de la societat? Quines són les pràctiques, processos i límits de la seva representació? Evidència, latència i transparència és un projecte cultural que s’articula dins d’un cicle temàtic de tres exposicions i altres activitats complementàries i vinculades, organitzades sota l’aixopluc ... de l’ICUB a tres centres cívics de la ciutat de Barcelona: Centre Cívic Guinardó, Centre Cívic Pere Pruna i Centre Cultural La Casa Elizalde. Tot i que cada ‘acte’ del projecte gaudeix d’una relativa independència i és assolible com a esdeveniment autosuficient, la proposta en el seu conjunt s’entén com una unitat indissoluble i sinèrgica, que es desenvolupa i completa de fase en fase, plantejant aspectes específics del mateix problema. Lluny de la pretensió d’abastar la totalitat d’un fenomen extremadament ampli i complex, el seu humil propòsit és el de contribuir a fertilitzar el terreny dins el qual es desenvolupa l’estudi de la violència. Luca Pagliari “Dottore in Economía Aziendale” per la Universitat Luigi Bocconi de Milà. És artista plàstic i especialista en fotografia. La seva obra s’ha exposat internacionalment en nombroses galeries i museus, pertany a col·leccions públiques i privades i ha sigut publicada en llibres i revistes en diversos països. Paral·lelament a la seva activitat com a autor, treballa com a docent, consultor artístic i és comissari d’exposicions; dirigeix projectes educatius, imparteix classes, seminaris i conferències; escriu articles i assaig sobre art i cultura, amb un interès específic en la filosofia de la fotografia. Salvatore Elefante Llicenciat en Fotografia amb especialització en curadoria, gestió i mediació artística per la Universitat Aalto de Helsinki (Finlàndia). Compagina la seva activitat artística amb la pràctica del comissariat i la docència. La seva obra s’ha exposat en galeries, museus i festivals de tot el món. Actualment és el director del departament de Fotografia de LCI Barcelona i és docent de fotografia a l’escola ESDi de la Universitat Ramon Llull.

 

 

Entrada actualizada el el 31 ago de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 12 ago de 2024

We Collect Madrid / Madrid, España

Formación
15 oct de 2024 - 30 jun de 2024

Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones