Descripción de la Formación
ENCONTRES I SEDIMENTACIONS
ENCONTRE D'OBERTURA
Ruta pel Delta del Besòs amb Daniel Barbé Farré, assagista, geòleg (especialitzat en sedimentologia) i artista visual, conservador de l'Arxiu de Paisatges Inestables i Jordi Mas, artista performatiu.
Dissabte 12 de setembre, d'11 a 13.30h.
Punt de trobada:
Estació de tren Sant Adrià de Besòs a les 11h.
-
Activitat gratuïta. Aforament limitat.
Imprescindible inscriure’s prèviament a: artjove.tsf@gencat.cat
-
Les isòcrones òrfenes o el paisatge sobreexcitat (un desordre ocult dins del concepte d'entropia de Robert Smithson)
Els paisatges sobreexcitats són aquells on l'entropia no es fa immediatament visible tot i anar-los descomponent per dins. En aquest itinerari anirem des de la desembocadura del Riu Besòs fins a Marina Badalona, construïda damunt dels terrenys contaminats per l'antiga fàbrica Cros. Les isòcrones són línies de temps que uneixen processos que s'hi haurien produït simultàniament entre diferents llocs, i diem que són òrfenes quan la major part dels processos que recorre la isòcrona es troben fora del jaciment estudiat. El Delta del Besòs en el seu darrer tram és una distopia ballardiana camuflada d'urbanisme de rebosteria postmoderna, com si en una piscina de Hockney hi aparegués surant el cadàver d'un animal irreconeixible. Aquest animal és el passat.
-
ENCONTRES I SEDIMENTACIONS
Una llavor sap com esperar. Sota terra està viva, desitjant poder ser, esperant els factors atmosfèrics idonis per a poder germinar. Durant aquests mesos de confinament en què les trobades s'han tornat un problema, hem estat esperant les condicions adequades perquè el programa d’aquest any 2020 pogués realitzar-se, obrint un espai compartit de recerca, aprenentatge i experimentació. Un espai on posar damunt la taula els nostres afectes, les nostres sensacions, però també les nostres maneres de fer i les nostres eines i metodologies de treball.
Abraçant els contratemps, obrim un programa d'Encontres amb diverses convidades que tindran lloc entre els mesos de setembre i octubre de 2020. Per a donar forma a aquestes activitats hem modelat tres eixos temàtics (Arxius Encarnats, Coccions Plàstiques i Extraterrestres Arrelats) que travessen o interpel·len les propostes de les artistes guanyadores de la Beca de la Sala d'Art Jove 2020. Hem volgut evitar partir de conceptes tancats o dicotòmics per anar a la cerca de temàtiques suggerents que es puguin generar a partir de la tensió i la mescla d’uns conceptes que, freqüentment, es situen en camps semàntics allunyats. El nostre desig és convidar a les artistes i a la resta d’agents implicats a imaginar juntes possibles definicions d’aquests eixos, quins relats poden generar i com i des d'on les seves tensions interpel·len les nostres pràctiques artístiques.
Els vestigis d’allò que haurà tingut lloc en els Encontres s’anirà acumulant com a Sedimentacions. En aquest marc de treball conjunt, la Sala d’Art Jove esdevindrà un espai amb memòria que s’habitarà com un escenari mutable i en disputa.
-
Una proposta de l’equip de mediació Art Jove 2020: pli-é collective (Eva Paià, Marina Ribot Pallicer, Angelica Tognetti).
Artistes seleccionats amb la convocatòria Art Jove 2020: Marc Anglès, Paula Artés, Ana Ayuso Nogueiras, Judit Bou Comas, Associació CosiCosa, Gerard Galián, Laia Giol Carreño, Maria Giró (Merins), Albert Gironès, Anna Ill, Ona Joan i Orozco, Melisa López, Martí Madaula Esquirol, Andrea Montoya i Clara Pelegrin, Joan Pallé, Diego Posada Gómez, Laura Puigdellívol, Anna Rató, David Ricart Andreu, Marta Rosell Chust.
-
Mesures de seguretat:
Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la COVID-19. És imprencindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat en tot moment. Qualsevol canvi en el format o en les condicions de l’activitat serán comunicades als inscrits el dia abans de l’activitat via correu electrònic.