Inicio » Agenda de Arte

El eterno retorno. De Argentina a Argentona

Exposición / Museu del Cantir de Argentona / Plaza de la Iglesia, 9 / Argentona, Barcelona, España
Ver mapa


Cuándo:
11 feb de 2012 - 11 mar de 2012

Inauguración:
11 feb de 2012

Organizada por:
Museu del Cantir de Argentona

Artistas participantes:
Mariana Sarraute
Etiquetas
Pintura  Pintura en Barcelona 

       


Descripción de la Exposición

Mariana Sarraute, nascuda a Buenos Aires l'any1971, creix a Barcelona, on es llicencia a la Facultat de Belles Arts. Actualment viu i treballa a Buenos Aires, la seva ciutat d'origen.

 

En les seves obres utilitza l'acrílic sobre llenç, d'una manera aparentment tradicional, tot i que la incorporació de nous mitjans és patent en el seu treball. El disc dur del seu ordenador reté aquelles imatges que li interessen, capturades per mitjans digitals i es converteix en un banc d'imatges, una memòria virtual de la pintura.

 

L'ús d'imatges quotidianes i ornamentals en la seva obra, és una trampa seductora per a una lectura cap a lo misteriós i lo hermètic. Buida de contingut la imatge mitjançant la repetició, la fragmentació i el reciclatge d'estereotips. Es podria dir que construeix les seves obres com si elaborés un perfum, ja que la forma és destil·lada i exprimida per tal d'extreure'n la seva part essencial i poder construir un símbol amb el seu aroma propi, composat de diferents notes i evocacions, però que no es pot definir com una suma d'efectes.

 

El Eterno Retorno és un diari de viatge, les memòries d'un trànsit vital que ha portat a Mariana Sarraute a presentar aquesta sèrie de pintures des d'Argentina a Argentona.

 

El petit format n'és el protagonista, un mitjà d'expressió d'un viatge on la forma s'adequa al que es pot guardar en una maleta. En el procés d'aquest treball ha començat un retorn de la memòria virtual a la memòria real de la imatge pictòrica, on la imatge virtual s'acaba convertint en real en un procés d'aprenentatge producte d'una repetició i s'acaba fixant com a símbol. Poc a poc la memòria real d'aquest trànsit s'obre pas a través de la memòria virtual, per expressar les petges d'aquest bagatge.

 


Imágenes de la Exposición
Mariana Sarraute

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?
Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor.
ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.
Recomendaciones ARTEINFORMADO

Premio. 09 sep de 2024 - 13 oct de 2024 / Madrid, España

#VersionaThyssen XXI

Ver premios propuestos en España

Exposición. 05 oct de 2024 - 09 mar de 2025 / Centro Botín / Santander, Cantabria, España

Pulpo, cítrico, humano

Ver exposiciones propuestas en España

Formación. 15 oct de 2024 - 30 jun de 2024 / Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Organismo I Art in Applied Critical Ecologies

Ver cursos propuestos en España