Inicio » Agenda de Arte

El desig de creure

Exposición / Centre d'Art Maristany / Carrer d'Àngel Guimerà, 2 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Ver mapa


Cuándo:
24 may de 2018 - 21 jul de 2018

Inauguración:
24 may de 2018 / 20:00

Horario:
De lunes a viernes de 10 a 13:30 y de 17 a 21:00. Sábados de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:30 h. Domingos y festivos cerrado.

Precio:
Entrada gratuita

Comisariada por:
Cèlia del Diego Thomas

Organizada por:
Centre d'Art Maristany

Artistas participantes:
Christian Jankowski, Dani Montlleó, Enric Farrés Durán, João Onofre, Jordi Ferreiro, Julia Montilla Campillo, Lúa Coderch

ENLACES OFICIALES
Web 

Correo electrónico
maristany@santcugat.cat

       


Descripción de la Exposición

El desig de creure és una exposició col·lectiva de set artistes que aborda utilitzant recursos com l’il·lusionisme, la màgia, la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també la tecnologia i la ciència, un tema tan universal i intemporal com és el de la percepció de la realitat i la predisposició que tenim els éssers humans a creure en allò que ens envolta o en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l’òptica. La mostra és una producció del Mataró Art Contemporani M|A|C a cura de la comissària i crítica d’art Cèlia del Diego que ha sabut organitzar en un mateix espai obres creades per set artistes catalans i internacionals. Són Lúa Coderch, Christian Jankowski, Enric Farrés Duran, Júlia Montilla, Dani Montlleó, Jordi Ferreiro i Jöao Ortega. Tots set exploren des de diferents vessants i disciplines el terreny pantanós de la il·lusió. Coderch ho fa amb l’il·lusionisme dels trilers de la Rambla o de cortines que oculten el que hi ha a l’altra banda i que són peça i a l’hora escenografia de l’exposició; Jankowski escarba la telemística dels vidents televisius; Enric Farrés fa un prototip del frare higròmetre d’Àgapito Borràs amb la figura de Mickey Mouse; mentre que Júlia Montilla basa les seues peces en el fenomen de l’aparició de la Verge a San Sebastián de Garabandal, Jöao Ortega s’endinsa en l’experiment de la levitació, Dani Montlleó proposa un retallable del Sant Greal perquè tots en puguem tenir un a casa i Jordi Ferreiro proposa una peça invisible, que ens hem de creure que està però que no podem veure. El desig de creure s’emmarca en l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. Per mitjà d’aquest programa, s’ofereixen mostres d’art contemporani als municipis amb la voluntat d’acostar aquest tipus d’activitat artística als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.


Entrada actualizada el el 22 may de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?
Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor.
ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.
Noticias relacionadas

Actualidad, 22 may de 2018

#loquehayquever en España: arte latinoamericano de la mano de Artur Barrio, Graciela Iturbide y Juan Batllé

Por Paula Alonso Poza

El Museo Reina Sofía acoge la primera gran retrospectiva del brasileño Artur Barrio –Premio Velázquez de Artes Plásticas 2011- en suelo español. Lo hace bajo la batuta del comisario João Fernandes, ...

Eventos relacionados

Exposición. 24 may de 2018 - 21 jul de 2018 / Centre d'Art Maristany / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

El desig de creure

Exposición. 24 may de 2018 - 21 jul de 2018 / Centre d'Art Maristany / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

El desig de creure

Recomendaciones ARTEINFORMADO

Premio. 17 sep de 2024 - 27 nov de 2024 / España

VII Puchi Award

Ver premios propuestos en España

Exposición. 19 nov de 2024 - 02 mar de 2025 / Museo Nacional del Prado / Madrid, España

Darse la mano. Escultura y color en el Siglo de Oro

Ver exposiciones propuestas en España

Formación. 23 nov de 2024 - 29 nov de 2024 / Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Hito Steyerl. Tiempos líquidos, tiempos feudales

Ver cursos propuestos en España