Exposición en Girona, España

Corominas, 50 anys d'art

Dónde:
Fundació Fita / Plaça Hospital, 6 (Casa de Cultura) / Girona, España
Cuándo:
22 oct de 2020 - 15 ene de 2021
Inauguración:
22 oct de 2020 / 19:00
Horario:
de martes a viernes de 11 a 20 h. y sábados de 11 a 18 h.
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
La Fundació Fita i la Casa de Cultura allarguen a partir del dia 10 de desembre de 2020 fins al dia 15 de gener de 2021 una part de l'àmplia retrospectiva de l'artista de Sarrià de Ter Quim Corominas (1951), que es va inaugurar el 24 d'octubre a la Casa de Cultura, a la casa Masó i a la Fundació Fita amb el nom de COROMINAS, 50 anys de trajectòria. Per aquesta ocasió s'han escollit un total de 20 quadres que ens acostaran a cada una de les seves etapes creatives. Començant pels els seus inicis a Londres als anys 70, marcats per la necessitat inevitable d'acceptar la pobresa dels procediments artístics. Segueixen els anys 80, durant la seva etapa a Berlín, quan la seva pintura s'obra «Des d'aquests anys i per sempre al dripping, els regalims de pintura la saturació de pigments en els acrílics, la bata lla campal dels ... colors freds versus el calents, certes veladures, primers plans i plans profunds, la confluència i el caòtic aiguabarreig de colors prenen posició entre les característiques que fan que l'obra de Corominas es pugui reconèixer de lluny», tal com escriu Sebastià Goday en el catàleg de la mostra. Finalment, l'obra dels anys 90 i 2000, que suposa el retorn a casa a la recerca d'una simplicitat introspectiva. A la sala interior de la Fundació Fita es conserva tot el contingut de l'apartat Desembolicant bales de paper. Comissariat per Sebastià Goday Dins la col·lecció «Mestres Artistes» de la Fundació Fita s'ha editat un catàleg que revisa mig segle de pràctica desacomplexada de la pintura amb especial atenció a la dimensió pedagògica de l'autor. --------------------------------- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. El seu treball creatiu abasta pintura, cartells, obra gràfica i llibres artístics. La Casa de Cultura de Girona juntament amb la Fundació Fita fan un recorregut compartimentat per més de mig segle per les invencions sobre tela i sobre paper d’un expressionista abstracte, un pintor nuclear, seriosament juganer, sense buits, de cromatismes insaciables, goluts, de traçats i tensions constructives, sovint gravitatòries: és l’obra de Corominas. La mostra comissariada per Sebastià Goday es podrà veure a les sales d’exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura, a la segona planta i dins la Fundació Fita, així com també una petita mostra que tindrà lloc a la Casa Masó del 22 d’octubre al 5 de desembre.

 

 

Entrada actualizada el el 14 dic de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!