Exposición en Barcelona, España

Artesans. Construccions col·lectives de l''Espai Social

Dónde:
La Capella / Hospital, 56 / Barcelona, España
Cuándo:
01 mar de 2012 - 22 abr de 2012
Inauguración:
01 mar de 2012
Organizada por:
Descripción de la Exposición

En un moment en el que estem saturats de coses és important reflexionar sobre el valor que tenen, com s'han construït i l'ús que en fem. Aquesta exposició es titula 'artesans' per dues raons primordials, una és el contenciós històric entre l'art i l'artesania que integra la tensió polaritzada entre el concepte i la construcció, entre la genialitat i l'ofici, entre l'efecte i la persistència, entre la inutilitat i la utilitat pràctica, entre el sublim i el quotidià, entre l'elitisme i lo popular. Aquesta divisió batallada i accentuada amb els any, també a nivell acadèmic entre les belles arts i el arts i oficis, pren especial interès en el context d'un espai d'art com és La Capella. Tan art com artesania possiblement són dos conceptes desfasats en aquesta contemporaneïtat tecnològica on l'ús de les coses tendeixen a la banalització. L'altre raó és que fa una referència directa al ... llibre l'Artesà de Richard Sennet, des del que analitza i amplia el concepte cap a una sèrie de pràctiques i professions actuals, sempre amb continuades referències històriques. D'aquí, i per orientar-ho a l'exposició, n'extraiem la idea de que la gent pot aprendre de sí mateixa a través de les coses que produeix, posant en relació la cultura material i l'espai. La idea d'artesans, en aquest cas, fa referència a que tots el projectes es basen en una experiència de construcció, combinant aspectes fonamentats en el treball col?lectiu, la transmissió de coneixement i la relació amb el territori o espai social.

 

El projecte expositiu es planteja des de la selecció d'una sèrie de projectes, tots ells vinculats al treball desenvolupat per ACVic Centre d'Arts Contemporànies en diferents facetes de la seva programació centrada en la relació ART-EDUCACIÓ-TERRITORI. Es planteja com una re-articulació tematitzada a partir de projectes que han format part del programa expo (expositiu), el programa edu (educatiu) o el programa lab (laboratori i producció de projectes).

 

Des de la selecció es proposa centrar-se en la idea de combinar l'espai expositiu amb un espai taller en el que hi succeïxen coses en el transcurs de l'exposició. Aquestes coses tenen a veure amb activitats pedagògiques (tallers, trobades, debats...) i en les que cadascuna d'elles es posarà en relació amb algun àmbit del barri (inicialment amb el Raval, però també si es considera convenient, amb qualsevol altre barri de Barcelona).

 

La proposta expositiva divideix l'espai de manera que es presenten els projectes agrupats per àmbits tematitzats. Cadascun d'aquests espais s'hi presenten projectes finalitzats o en procés. Vinculat a cada projecte hi ha una activitat que en uns casos és un taller i en altres un espai de discussió. Un dels espais serà un magatzem de material reciclat d'exposicions anteriors o cedits per industrials. Aquest material servirà per a construir en aquells tallers destinats a aquesta finalitat. El material per a ser re-utilitzat, més la presentació de projectes artístics (finalitzats o en procés), més un espai destinat a la construcció d'objectes o l'articulació de trobades vinculades (en funció de la tipologia del projecte), constitueix el conjunt en el que es combina mostra i aprenentatge en relació amb el context del barri.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Artesans

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.