Descripción de la Exposición
"Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30", comissariada pel crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle, recull 110 fotografies de la col·lecció de còpies d'autor que la Fundació Vila Casas va adquirir l'any 2010 als hereus del qui és considerat el primer fotoperiodista català, i que són custodiades per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Les fotografies constitueixen una selecció realitzada pel mateix Agustí Centelles entre els negatius que va recobrar acabada la guerra i que havien restat fins aleshores amagats a França.
L'exposició, que podrà visitar-se fins a l'1 de maig de 2016, recupera la memòria de l'adveniment de la Segona República, l'esclat de la Guerra Civil i la vida dels refugiats als camps de concentració francesos. Aquests episodis són relatats per Centelles en instantànies intuïtives i agosarades, amb compromís estètic, en les quals milicians i ciutadans anònims comparteixen pla amb figures destacades com Manuel Azaña, Francesc Macià, Lluís Companys, Buenaventura Durruti i La Pasionaria, entre d'altres.
En paral·lel a la proposta, i amb el suport de l'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp, el Museu de Valls recorda els 80 anys de l'inici de la Guerra Civil amb la mostra "Cartells de la Guerra Civil a Catalunya".
Itiner'ART, el programa de la Fundació Vila Casas per a la promoció dels artistes del fons de la col·lecció arreu del territori, té prevista la celebració d'"Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30" també al novembre d'aquest any, amb la col·laboració del Centre Cultural de Terrassa.
Exposición. 31 oct de 2024 - 09 feb de 2025 / Artium - Centro Museo Vasco de Arte Contemporáneo / Vitoria-Gasteiz, Álava, España
Formación. 16 nov de 2024 - 17 nov de 2024 / Bizkaia Aretoa / Bilbao, Vizcaya, España
La mirada feminista. Perspectivas feministas en las producciones artísticas y las teorías del arte