Exposición en Barcelona, España

Abain et Caël

Dónde:
La Xina A.R.T. / Carrer Hort de la Bomba, 6 / Barcelona, España
Cuándo:
10 mar de 2018 - 07 abr de 2018
Inauguración:
10 mar de 2018 / 19:30
Horario:
De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Marie-Françoise Prost-Manillier (Lió, 1942) és una vella coneguda de La Xina A.R.T. Aquí hi ha exposat amb companyes artistes, tant del col·lectiu francès 4,barbier, de Nîmes ("Carbon (hic)", amb Helga Stuber-Nicolas, a 2010), com del seu propi grup lionès, Le Transfo ("Faire comme si", amb Erutti, Frédérique Fleury i Judith Lesur, a 2014), així com en diverses propostes més multitudinàries del col·lectiu Kanîbal'hopox. Ara ens visita amb una tan engrescadora com inquietant proposta individual: "Abain et Caël" (que, amb agosarada simplicitat, ho podríem traduir com "Abim i Cael"). El treball de Marie-Françoise sempre ha trepitjat terrenys feréstecs: amb la naturalitat temerària i sigil ostentós d'un gat domèstic ha oscil·lat entre allò més poètic i allò més terrible, que, d'alguna manera, no són sinó eufemismes per eludir, tal com deia Chesterton "allò que del realment val la pena parlar: el sexe i la mort" (ell hi afegia "i el cricket", però ... ja se sap com n'és de pèrfid l'humor d'Albion). Potser necessitem precisament un ull poètic per desentrellar el sentit de teranyina de l'obra de l'artista francesa. El text de sala que ha fet el seu amic i escriptor Gérard Mathie ens hi pot ajudar: "...una fusió de cossos i una dissociació de gèneres. Abain et Caël, amants incestuosos, ara humans, nen i nena amb pell diàfana sota de la qual els esquelets són tan visibles com els sentiments originals i primaris: el desig i la por, la incomoditat i la resignació. Les fantasies quimèriques desafien les esgarrifoses realitats de la desesperació..." "Abain et Caël, nascuts d'un trastorn dialèctic, es van separar de la nit llegendària per restar ara absorts en una foscor més palpable, més concreta, més carnal i més aterridora... Aquests ara són dos lluitadors en la imatge, com els fotografiats per Eadweard Muybridge i pintats per Francis Bacon. Lluiten tan per la bellesa de l'art, com per la celebració del cos...". Amb un llenguatge profundament personal, barrejant dibuix i imatge seriada, pintures i volums, en un no sempre rigorós blanc i negre, i amb un molt seu sentit de la transparència i l'opacitat, "Abain et Caël" és una oportunitat magnífica de retrobar o tenir el plaer de descobrir l'obra d'una gran i polifacètica creadora: Marie-Françoise Prost-Manillier.

 

 

Entrada actualizada el el 26 feb de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.